Skip to main content

Inauguratie Meesterijsbereider Rob van der Maas: “Eindelijk!”

rob-vd-maas-20125 oktober 2012  | Rob van der Maas is op 4 oktober geïnaugureerd tot SVH Meesterijsbereider in het pand van Dawn Foods in Breda. Onder toeziend oog van zeventig genodigden werd hij door oud-voorzitter Joep Biemans toegelaten tot IJsTOP en werd hem de versierselen omgehangen door Janet Spiering van Dawn Foods.

Carsten Klint sprak namens de SVH: “Rob hoeft met zijn staat van dienst eigenlijk niets meer te bewijzen, maar toch heeft hij de meesterproef afgelegd.” Joep Biemans: “In mijn optiek veel te laat, is Rob dan eindelijk Meesterijsbereider. Met zijn kennis van productontwikkeling en marketing een goede meesterijsbereider. Ik hoop dat je nog veel kunt doen voor de IJsTOP.” Janet Spiering, die de versierselen overhandigde aan Van der Maas, zei “bijzonder trots te zijn om een Meesterijsbereider te hebben als collega”.

Van der Maas zelf vindt het niet meer dan normaal om de kennis die je ergens van hebt, over te brengen op anderen. “Het ijsvak is een vak dat leeft. Je kunt er heel veel ideeën in kwijt. Dat ik kon gaan voor het meesterschap, heb ik onder andere te danken aan mijn collega’s. Dit kon ik niet bereiken zonder hun steun.” Op 27 maart 2012 legde Van der Maas de meesterproef af, met als thema nostalgische ijssmaken.

Lees meer.....

Bron: www.vakbladijs.nl