Skip to main content

Meester-patissier Hidde de Brabander trakteert vrijwilligers Plusbus op een luxe ijsje

hidde ijsje voor bijbus

Bekijk ook de video bij het artikel

De vrijwilligers van de Plusbus zijn vrijdagochtend in de watten gelegd met een exquise lekkernij: Westlands vanille-ijs met bladgoud. Dit ter gelegenheid van Nationale Ouderendag. De bijzondere verrassing was geregeld door Hidde de Brabander, meesterijsbereider en één van de drie meester-patissiers die Nederland rijk is.

Omdat Nationale Ouderendag ook bij uitstek dé dag is om mensen in het zonnetje te zetten, besloot Hidde de Brabander de vrijwillige chauffeurs, bijrijders en planners van de Plusbus te trakteren op een ultiem verwenmoment. De actie van de Westlandse ‘zoete chef’, die wekelijks te zien is bij het televisieprogramma Koffietijd, viel goed in de smaak. ,,Deze mensen zijn allemaal betrokken en vol passie bezig met hun vrijwilligerswerk”, aldus De Brabander. ,,Zij zorgen ervoor dat ouderen de dingen kunnen blijven doen die belangrijk voor hen zijn. Dat verdient waardering.”

Plusbus
Voor wie het lastig is om in Westland zelfstandig op pad te gaan kan de Plusbus van Vitis Welzijn uitkomst bieden. Met deze vervoersdienst, mede mogelijk gemaakt door sponsoren, kunnen zestigplussers er voordelig op uit naar de huisarts, familie of gewoon boodschappen doen. Ze worden daarbij begeleid door vrijwilligers die de mensen bij de deur ophalen en helpen met in- en uitstappen. De ruim 120 vrijwilligers zorgen ook voor de planning en het rijden met de bus.

Door gebruik te maken van de Plusbus konden Westlandse senioren ook aanschuiven bij de Voorleeslunch, die in het kader van Nationale Ouderendag werd gehouden in De Prinsenhof in Maasdijk. Bibliotheek Westland zorgde voor de organisatie, in samenwerking met Vitis Welzijn. Bezoekers werden gezamenlijk getrakteerd op een lunch en luisterden naar een verhaal dat werd voorgelezen door boekenfanaat Trudy de Munck.

Bron: www.ad.nl